HANKKEET

Nuori Näyttämö -hanke

Taidetestaajat

Taidetestaajat

Kouvolan Teatteri on valittu mukaan Taidetestaajat-hankkeeseen lukuvuodelle 2021–22! Silloin onkin luvassa ennätysvuosi, sillä kahdeksasluokkalaisia koululaisia on osallistumassa eri puolella Suomea tapahtuviin taidevierailuihin huikeat 68 000. Käytännössä kaikki Suomen yläkoulut ovat lähdössä liikkeelle!

Nuorille on luvassa kaksi taide-elämystä lukuvuoden aikana. Kouvolan Teatterissa vierailut kytkeytyvät Arto Paasilinnan klassikkoteokseen Jäniksen vuoteen, joka on sovitettu nerokkaasti tämän ajan komediaksi. Nuoret näkevät esityksen sekä tutustuvat näytelmään ja teatterintekemiseen syventävien ennakko- ja jatkomateriaalien avulla.

Taidevierailujen jälkeen nuorilla on mahdollisuus jakaa ajatuksiaan, oivalluksiaan ja mielipiteitään. Hanke tuokin nuorten äänen kuuluviin ja päästää aikuiset kurkistamaan nuorten maailmaan. Parhaimmillaan koulujen ja taidelaitosten välille syntyy pysyvää yhteistyötä.

Taidetestaajat on osa Suomen lastenkulttuurikeskusten liiton toimintaa, ja sitä rahoittavat Suomen Kulttuurirahasto, Svenska kulturfonden sekä Opetus- ja kulttuuriministeriö.

Hankkeen omat sivut