YHTEISIÄ TARINOITA – JO VUODESTA 1960 

Vuonna 1960 perustettu Kouvolan Teatteri on ammattiteatteri, joka tarjoaa elämyksiä, energiaa, irtiottoa arjesta, ajankohtaisia näkökulmia, ajattelunaiheita sekä taiteellista osaamista. Erityinen vahvuus on musiikkiteatteriosaaminen. Kouvolan Teatteri ihastuttaa lämpimällä tunnelmalla sekä korkeatasoisuudellaan, kannattaa siis tulla kauempaakin!

Taiteellista osaamista sitoutuneen henkilökunnan voimin

Teatterin vakituisen henkilökunnan määrä on hieman yli 40, joista 12 on näyttelijöitä. Lisäksi produktioissa on mukana avustajia sekä vierailijoita. Katsojia on keskimäärin 40.000 näytäntökaudella. Koti- ja ulkomaisen draaman lisäksi ohjelmistossa on musiikkinäytelmiä sekä lastennäytelmiä. Ensi-iltoja on näytäntökaudessa 5-7, lisäksi ohjelmistossa on useita vierailuesityksiä.

Teatteri tekee laajaa yhteistyötä paitsi omalla alueellaan myös valtakunnallisesti. Kouvolan Teatteri haluaa olla hengittävä osa omaa kaupunkiyhteisöään, myös yhteiskuntavastuu on teatterille läheinen ajattelutapa. Kouvolan Teatteri tekee vahvaa yleisötyötä eri sidosryhmien suuntaan. Teatterilla on oma nuorisoteatteri sekä kummiluokka. Kouvolan Teatterin johtajana on vuoden 2017 alusta alkaen toiminut Tiina Luhtaniemi.

Image