Kouvo voitti arkkitehtuurikilpailun

Kouvo voitti arkkitehtuurikilpailun

Kilpailuehdotus Kouvo valittiin Kouvolan Teatterin arkkitehtuurikutsukilpailun voittajaksi. Tuomaristo katsoi sen eduiksi muun muassa toteutettavuuden, kehityskelpoisuuden ja toiminnallisuuden. Kouvo oli myös kuntalaisten suosikki ja sai eniten ääniä marraskuisessa yleisöäänestyksessä.

Kouvo-kilpailuehdotus on arkkitehtitoimisto ARCO Architecture Company Oy:n käsialaa. Kilpailuun osallistui lisäksi neljä muuta kilpailuehdotusta.

”Teatteri on Kouvolalle tärkeä monella tapaa: kulttuuripalvelujen ja elämysten tuottajana, kaupunkilaisten kohtaamispaikkana sekä elinvoiman edistäjänä. Uusi teatteritalo on kulttuuriteko, joka mahdollistaa toiminnan kehittämisen entisestään. Olen iloinen siitä, että otamme tänään yhden merkittävän askeleen kohti uuden teatteritalon toteutumista”, totesi kaupunginjohtaja Marita Toikka 8.1. pidetyssä julkistamistilaisuudessa.

Kilpailun yleistaso oli korkea

Kilpailuehdotusten toteutettavuutta arvioitiin monipuolisesti teatterin toiminnan, logistiikan, rakentamisen vaiheistuksen, väistötilojen, rakennushistoriallisten arvojen säilymisen sekä liikenne-, katu- ja aukioratkaisujen näkökulmasta.

”Huolimatta siitä, että suunnittelutyö oli vaativa, käyty kilpailu oli luonteeltaan kilpailu parhaasta kehityskelpoisesta kokonaiskonseptista. Varsinainen suunnittelutyö käynnistyy vasta kilpailun jälkeen hankesuunnitteluna”, kertoo Kouvolan kaupungin toimitilajohtaja Katja Ahola.

Kilpailuehdotuksista teetettiin myös kustannusarviot. Kouvon katsottiin olevan jatkokehitettävissä kustannuksiltaan vaaditulle tasolle ehdotuksen ansioiden siitä oleellisesti kärsimättä. Kouvo oli paitsi tuomariston, myös kouvolalaisten suosikki, ja sai 31 prosenttia 8.–22.11. järjestetyn arkkitehtuurikilpailun yleisöäänestyksen äänistä. Kaikkiaan yleisöäänestyksessä annettiin 1118 ääntä.