Taidetestaajat

Taidetestaajat

Taidetestaajat

Kouvolan Teatteri on Taidetestaajien vierailukohde!

Lukuvuonna 2018–19 kulttuurin suurhanke Taidetestaajat tarjoaa jälleen ilmaisia taidevierailuja kaikille Suomen kahdeksasluokkalaisille. Nuorilla on 47 vierailukohdetta ympäri maata.

Hankkeen ydintavoitteena on saada nuoret kokemaan taidetta ja tarjota heille ikimuistoisia elämyksiä ja innostavia oivalluksia.

My Fair Lady -musikaali Taidetestaajille

Kouvolan Teatteri haluaa tuottaa Taidetestaajille kokonaisvaltaisen teatterikokemuksen ja madaltaa kynnystä tulla teatteriin.

Nuoret pääsevät seuraamaan My Fair Lady -suurmusikaalin valmistumista ennakkotehtävien ja videoihin muodossa. Vierailullaan teatterilla he näkevät esityksen valmiina sekä kiertävät kulisseissa ja tapaavat teatterintekijöitä työpisteissään. Lopuksi he saavat jälkimateriaalin, jossa opastetaan itsenäisesti käsittelemään taidekokemusta eri tavoin.

Tarkoituksena on avata teatterin tekemisen eri osa-alueita. Mitä kaikkea ja keitä kaikkia tarvitaan, että esitys saadaan näyttämölle? Esille nostetaan yhdessä tekemisen ilo ja voima.

Mikä Taidetestaajat?

Taidetestaajat on kolme lukuvuotta (2017–2020) kestävä kulttuurin suurhanke, joka vie taiteen äärelle kaikkiaan noin 180 000 nuorta eli 60 000 lukuvuodessa. Mukana ovat kaikki Suomen koulut, joiden nuoret tekevät yhden taidevierailun omassa maakunnassaan ja yhden valtakunnalliseen kohteeseen. Taidetestaajien vierailukohteet ovat laadukkaita, hyvää yleisötyötä tekeviä taideorganisaatioita.

Hankkeen rahoittavat Suomen Kulttuurirahasto ja Svenska kulturfonden, ja sitä koordinoi Suomen lastenkulttuurikeskusten liitto. Hankkeen kokonaisbudjetti on 20 miljoonaa euroa.

Lisätiedot: www.taidetestaajat.fi