Unelmien performanssi -julkaisu on ilmestynyt

Unelmien performanssi -julkaisu on ilmestynyt

Unelmien performanssi -julkaisu esittelee Työnhaun performanssi -hankkeen tuloksia. Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulun ja Kouvolan Teatterin toteuttamassa hankkeessa kehiteltiin luovan työnhakuvalmennuksen malli. Valmennusmalliin perustuva kurssi järjestetään Kouvolan kansalaisopistolla syksyllä 2021 yhteistyössä Kouvolan Teatterin ja Kouvolan kaupungin työllisyyspalveluiden kanssa. Kurssi on avoin kaikille osallistujille ja sitä tarjotaan myös kuntouttavan työtoiminnan asiakkaille.

Unelmien performanssi -valmennuksen tavoitteena on auttaa osallistujia löytämään oma polkunsa, murtautumaan irti rooliodotuksista ja vahvistumaan kohti työnhakua. Erilaisten harjoitteiden avulla kannustetaan etsimään omia unelmia, joita toteutetaan teatterin keinoin. Valmennus koostuu 12 tapaamiskerrasta ja perustuu kehollisiin menetelmiin sekä soveltavaan teatteriin. Tapaamisiin on helppo sisällyttää tulevaisuusohjausta. Perusrunkoon on mahdollista lisätä vaihtoehtoisia moduuleja, esimerkiksi yksilövalmennusta tai taidetyöpajoja ryhmän tarpeesta ja resursseista riippuen. Sisällöt pyrkivät vahvistamaan kehon ja mielen yhteyttä sekä vuovaikutustaitoja ja helpottamaan suoriutumista jännittävissä tilanteissa. Valmennus pyrkii havainnollistamaan, että suunnitelmia on mahdollista tehdä ja toteuttaa. Se auttaa vaihtamaan näkökulmaa ja antaa mahdollisuuksia itsensä toteuttamiseen.

Tulevaisuudella on merkitystä.

Hanke järjesti luovan työnhakuvalmennuksen vuonna 2020. Pieni valmennusryhmä tapasi pari kertaa viikossa usean kuukauden ajan. Tapaamiset sisälsivät mm. improvisaatiota, mielikuvaharjoitteita, impulssiliikettä, unelmakartan tekoa ja liikuntaa. Valmennusryhmän taival huipentui esitykseen Tässä ja nyt – henkisellä matkalla tuntemattomaan, joka esitettiin syksyllä Kouvolan Teatterilla kutsuvierasyleisölle. Ryhmä koosti sisällön teatteripedagogi Elina Ylisuvannon ohjauksessa. Episodimainen esitys on herkkä ja poikkitaiteellinen performanssi, jossa jokainen toteutti lavalla palan omaa unelmaa.

En jännitä niin paljon. Otan haasteet vastaan rennosti, koska jos mokaan, ei se satu. Virheitä sattuu, elämä jatkuu.

Hankkeesta saadut kokemukset todistavat taidelähtöisten menetelmien voimasta vahvistaa itsevarmuutta, itsetuntemusta ja itseilmaisua. Menetelmien avulla on mahdollista löytää itsestä uusia puolia ja tuoda piilevä osaaminen näkyviin. Hanketta rahoittivat Euroopan sosiaalirahasto ja Hämeen ely-keskus ajalla 1.4.2019-30.4.2021.

Kiva ollut kokeilla rajojaan ja olla mukana tässä.

Lue julkaisu tästä

Minä esiintyjänä -videosarja

Työnhaun performanssin ja PeliKlaanin yhdessä toteuttama videosarja Minä esiintyjänä on julkaistu Xamkin YouTube-kanavalla! Videoilla esiintyy Elina Ylisuvanto.

Videot auttavat valmistautumaan esiintymistilanteisiin – kuten työhaastatteluun – kehollisin menetelmin. Muutaman minuutin mittaiset viisi videota antava konkreettisia esimerkkejä esimerkiksi kehon lämmittelyyn ja rentoutumiseen. Näiden lisäksi julkaistiin hauska kooste epäonnistuneista otoksista! Kukaan ei ole täydellinen ja sujuva esiintyminen vaatii harjoittelua. Kuka tahansa voi kehittää taitoa olla esillä erilaisissa tilanteissa. Lue lisää

Minä esiintyjänä osa 1 – Mieli valmiina ja vireänä

Minä esiintyjänä osa 2 – Rento ja lämmin keho

Minä esiintyjänä osa 3 – Ääni auki

Minä esiintyjänä osa 4 – Työnhakutilanne

Minä esiintyjänä osa 5 – Esiintymisjännitys ja vahvuuteni esiintyjänä

Minä esiintyjänä – Mokat

Lisätiedot

Laura Lehtinen
Laura.lehtinen@xamk.fi, 0447028451
Projektipäällikkkö, Työnhaun performanssi, Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu