Tallenne Kolme-nuortennäytelmästä myynnissä

Tallenne Kolme-nuortennäytelmästä myynnissä

Kuusankoskelainen nuori harrastenäyttelijä Matias Husgafvel (alakuvassa oikealla) sovitti ja ohjasi englantilaisen näytelmäkirjailijan Harriet Braunin upouuden nuortennäytelmän KOLME. Suomennoksesta vastaa Jukka-Pekka Pajunen.

Kantaesitys on kirjoitettu valtakunnalliseen Nuori Näyttämö -hankkeeseen, jonka aluefestivaali oli tarkoitus järjestää Kouvolan Teatterissa toukokuussa 2021. Koronarajoituksista johtuen festivaalia ei voida toteuttaa yleisölle, mutta nyt yksi hankkeen esityksistä on mahdollista nähdä tallenteena!

Esiintymässä nähdään kouvolalaiset kokeneet teatterinharrastajat Viivi Mauno, Anduena Canhasi, Matias Husgafvel, Olivia Carpelan, Sisu Laitinen, Oona Sailio ja Inka Jokela. Muusikkona on Ilona Huttunen. Apulaisohjauksesta vastasi Viivi Mauno, äänisuunnittelusta Matias Husgafvel ja Ilona Huttunen, koreografioista Eetu Niittymäki ja Ada Rauhanoksa sekä tekniikasta ja nauhoituksen toteutuksesta Heidi Koskinen-Järvisalo ja Pyry Leppälä.

Nuoruus ja itsensä etsiminen

Kolme-näytelmä kertoo nuoruudesta, rakkaudesta ja nähdyksi tulemisen tarpeesta.

Ohjaaja Husgafvel kuvailee sisältöä näin:

“Näytelmätekstin lähtökohta on kirjailijan omissa nuoruuden päiväkirjoissa ja havainnossa siitä, miten valtava kuilu hänen teini-ikäisen itsensä sosiaalisen roolin ja sisäisen kokemuksen välillä oli. Siinä, mitä esittää ja mitä tuntee olevansa. Tähän liittyi valtavasti itsetarkkailua. Syvemmällä tasolla teksti käsittelee nähdyksi tulemisen tarvetta, ja tätä käsitellään teinien orastavien rakkaussuhteiden kautta. Näytelmän lämmin viesti on, että nähdyksi ja rakastetuksi voi tulla, kun vain uskaltaa ilmaista omaa totuuttaan”.

Teos sisältää näyttäviä tanssikoreografioita sekä livemusiikkia. Lopussa kuullaan näytelmää varten tehty musiikkikappale “Onko aikaa”.

Näytelmä on suunnattu erityisesti nuorille ja nuorille aikuisille, mutta soveltuu koko perheelle. Paikoitellen on lievää voimasanojen käyttöä.

“Nyt olisi mahtava tilaisuus kannattaa nuoria kouvolalaisia teatteriharrastajia ja tukea heidän toimintaansa, ja varsinkin tällaisenä poikkeusaikana!”, kannustaa Husgafvel.

Ohjeet tallenteen ostoon

  • tallenne on ostettavissa osoitteesta https://live-events.fi/vod
  • hinta 7 €
  • kesto noin 1 h 15 min
  • osto vaatii kirjautumisen (järjestelmä ei lähetä ylimääräisiä viestejä, mainoksia tai roskapostia)
  • tallenne ostettavissa 31.5.2021 asti
  • oston jälkeen 2 viikkoa katseluaikaa

Yhteistyökumppanit

Teos syntyi yhteistyössä monien toimijoiden kanssa: Työväen Näyttämöiden Liitto ry, Nuori Näyttämö – TNL, Kouvolan Teatteri, Pato Klubi/Amanda Kareenkoski ja Vesa Parvinen, Toimintavoima/Piia Kleimola, Pohjois-Kymen Kasvu ry, Mikä? Teatteri sekä Mediaosuuskunta Shadow Camera.

Lue lisää Kouvolan Teatterin osuudesta hankkeessa

Mukavia katseluhetkiä!