Kesto 1 h 40 min

(ei väliaikaa)

KLUBI

SAARA JA MUUTOSTEN SYKSY

Kouvolan Teatterin nuortenteatterin esittämä draamakomedia pohjautuu Ilona Tiaisen samannimiseen pienoisnäytelmään vuodelta 2015. Nyt siitä on tehty uusi versio, johon on lisätty kohtauksia ja roolihenkilöitä nuortenteatterin ohjaajan Panu Poutasen kirjoittamana. Näytelmässä on myös nuorten kirjoittamaa tekstiä heidän toiveidensa ja elämäänsä liittyvien aiheiden tiimoilta.

Esiintyjinä nähdään 19 paikallista nuorta: Lotta Ahtiainen, Lotta Hakola, Seela Helander, Minea Jokivirta, Hertta Karén, Luukas Kaskimaa, Ilona Lahtinen, Veronika Laihinen, Titta Lehtomäki, Titta Mertala, Sofie Peltola, Venla Peltola, Aino Raitio, Julia Toivonen, Elina Vainonen, Rania Valtonen, Sointu Viinikainen, Ronja Villikka ja Eevi Virtanen. Nuortenteatterin yhteistyökumppaneina ovat Kouvolan kaupungin nuorisopalvelut sekä Kouvolan Lakritsi Oy.

Näytelmässä kuullaan Minea Jokivirran säveltämä ja sanoittama kappale ”En edes uskalla sanoo mun omaa nimeä” sekä Panu Poutasen sanoittama ja sovittama räp-kappale ”En jaksa olla enää nörtti edellisestä elämästä”.

Näytelmän teemat vievät syvälle

Saara on Myllykoskella asuva kasiluokkalainen tyttö, jonka luokalle tulee Helsingistä muuttanut Inka. Inka saa aikaan paljon turbulenssia koulussa, ystävyyssuhteissa, nuorten käyttäytymisessä, asenteissa ja päihteiden käytössäkin. Saaran ja monen muun hänen luokkatoverinsa elämä menee uusiksi, kun nuoret kamppailevat keskinäisten konfliktien ja sovintojen viidakossa, itseään etsien ja toisiaan tukien.

Näytelmässä nähdään paljon tunnistettavia hahmoja koulun käytäviltä sekä tuttuja tilanteita nuorten elämästä. Monet teemat nousevat esille: ystävyyssuhteet, kiusaaminen, erilaisuus, nuoren suhde vanhempaansa, seurustelu, seksuaalisuus, yksinäisyys, päihteiden käyttö, ulkonäköpaineet ja käytöshäiriöt.

Suosittelemme näytelmää yläkouluikäisille ja sitä vanhemmille. Näytösten jälkeen on lyhyt yleisökeskustelu.

Ensi-ilta 25.5.2023 klubilla. Vain neljä esitystä.

ARVIOT

Upeaa, kerrassaan upeaa teatteria!

Kouvolan Sanomat

Koko esitys oli todella onnistunut. Miika Nousiasen teksti ja ajatukset toimivat niin hienosti ja sieltä jokainen saa jotain. Vaikka on huumoria, niin ne vakavatkin aiheet pääsevät omille tasoilleen. 

Amusa-blogi

Kiitos ihanasta esityksestä! Ajankohtainen, raikas ja hauska: juuri se mitä pimeneviin syysiltoihin tarvitsee.

Yleisökommentti

ORKESTERI

IIKKA KAHRI, ????

TEKIJÄT

Alkuperäinen teksti

ILONA TIAINEN

Käsikirjoitus ja ohjaus

PANU POUTANEN

Ohjaajan assistentti

ELLA RUNNI

Ääni-, valo-, lavastus- sekä  tarpeiston suunnittelu

PANU POUTANEN

Pukusuunnittelu

NUORET ITSE


AVUSTAJAT

NÄYTTELIJÄN NIMI, NÄYTTELIJÄN NIMI, NÄYTTELIJÄN NIMI, NÄYTTELIJÄN NIMI, NÄYTTELIJÄN NIMI

ORKESTERI

NÄYTTELIJÄN NIMI, NÄYTTELIJÄN NIMI, NÄYTTELIJÄN NIMI, NÄYTTELIJÄN NIMI, NÄYTTELIJÄN NIMI

KUVAT

Valokuvat TAVATON media

KATSO LISÄÄ