Yhtä matkaa

Yhtä matkaa

Matkustamista ja elämää pohtivassa näytelmässä elämäntragediat purkautuvat tarinoiksi ja ennakkoluulot murenevat.

Yhtä matkaa

Vanha nainen (Seela Sella) ja keski-ikäinen mies (Puntti Valtonen) kohtaavat junassa. Toinen on matkalla häihin, toinen hautajaisiin. Toinen haluaa keskustella, toinen on torjuva. Pitkän matkan mittaan ennakkoluulot haihtuvat ja vastarinta murenee. Kahden ihmisen elämäntragediat purkautuvat tarinoiksi, joiden kautta toisilleen vieraat matkakumppanit löytävät tien ennakkoluulojensa ryteikön läpi.

Poikkeuksellista reittiä kulkevaa matkaa ohjailee ja kommentoi kaikkitietävä, mystinen konduktööri (Safka Pekkonen). Tapahtumia myötäilevä laulu taivaltaa läpi esityksen pohtien matkustamista ja elämää.

Yksi matka, kaksi elämää

Keski-ikäinen voi vielä ummistaa silmänsä ihmiselämän rajallisuudelta, mutta vanha jo tietää kuolevansa. Kauemmin elänyt ihminen näkee maailman toisin kuin myöhemmin syntynyt. Kaikki ei ole nyt paremmin kuin ennen – eikä kaikki ollut ennen paremmin kuin nyt. Kun joukkoja kootaan aatteiden taakse, rajat ovat ehdottomat, mutta kun kaksi ihmistä kohtaa kasvotusten, asiat näyttäytyvät mutkikkaampina ja mielenkiintoisempina. Se ihminen, jota emme halua tuntea, voisikin olla paras ystävämme.

Vain to 23.4. klo 19 Kouvolan Teatterin suurella näyttämöllä

 

suomi
Arviot: 

"Yhtä matkaa pohtii elämää ja onnistuu hämmentämään, mutta draamaa odottava mieli pettyy."
★★★
Helsinginsanomat

"... vanhaa kunnon koko kansan korpifilosofiaa elämän suurista riemuista ja suruista meille kanssaeläjille sopivan tunnistettavasti, räiskyvästi, yllättävän odottamattomasti, terävän kulmikkaasti, mutta ah kuitenkin niin todentuntuisesti monimausteiselta huumoritarjottimelta annostellen."
Lahen uutisia

"Kari Paukkusen ohjaama esitys ei kikkaile ja sitä on helppo seurata. Komiikkaakin saadaan puserrettua esiin. Sitä on jonkin verran tekstissä, mutta enemmän näyttelijäntyössä."
Ääni Katsomossa -blogi

Tuotanto Kulttuurikone / Kari Paukkunen, yhteistyössä Tampereen Työväen Teatteri ja Kansallisteatteri.
Käsikirjoitus Leena Tamminen 
Ohjaus Kari Paukkunen
Lavastus Martti Aiha
Pukusuunnittelu Auli Turtiainen
Videosuunnittelu Jonathan Miller
Valosuunnittelu Lari Palander
Äänisuunnittelu Tuomas Fränti
Musiikki Safka Pekkonen
Rooleissa Seela Sella, Puntti Valtonen ja Safka Pekkonen

Katso lisää