Eino Leinon eksät

Eino Leinon eksät

Hulvattoman hauska monologi rakastetun runoilijan sydämenvalituista.

Eino Leinon eksät – enemmän ja vähemmän muusina

Näyttelijä Pinja Hahtolan käsikirjoittama ja Seppo Honkosen ohjaama hulvattoman hauska ja oivaltava monologinäytelmä tuo nimensä mukaisesti lavalle koko joukon Eino Leinon sydämenvalittuja. Esitys on hurmannut katsojia ja kriitikoita ympäri Suomea sekä palkittu parhaana esityksenä Valtakunnallisessa monologikilpailussa Oulussa 2019.

Rakastetun runoilijan sydämenvalittuja

Kansallisrunoilijan asemaan noussut ja Suomen kenties rakastetuin runoilija oli riimittelyjensä lisäksi tunnettu boheemista ja kosteasta elämäntyylistään sekä lukuisista ihastuksenkohteistaan. Näistä L. Onerva ja Aino Kallas ovat eittämättä tunnetuimmat muusat, mutta esitykseen mahtuu mukaan myös koko liuta vihittyjä vaimoja sekä monia muita tuttuja nimiä, kuten koko kansan satukuningatar Anni Swan. Oman mausteensa soppaan heittävät niin #MeToo:n voimaannuttama Antiikin muusa kuin natsi-Saksaa ihannoiva kulttuurimatami Maila Talvio. Sanoja ei säästellä, kun nämä Einon eksät pääsevät purkamaan tuntojaan Anonyymien Apollon muusien terapiaistunnossa – kyytiä saavat niin juopottelevat taiteilijamiehet kuin kulisseja kannattelevat vaimotkin.

Selvitämme mahdollisuutta esityksen siirtoon syksylle.
 

HUOM. esityksen jälkeen yleisökeskustelu, kesto n. 30 min.

suomi
Arviot: 

”Nautin jokaisesta sanasta, eleestä ja hetkestä. Aplodeista ei ollut tulla loppua, kaikki ymmärsivät nähneensä jotain ainulaatuisen upeaa.”
★★★★★
Aamulehti

”Enpä ihmettele menestystä. Eino Leinon eksät on todellinen täyspakkaus monologitaidetta: paljon kirpeää huumoria, kulttuurihistoriaa, patsaidenkaatoa ja muusa-käsitteen ironisointia”
Demokraatti-lehti

”Pinja Hahtola painaa täysillä hahmosta toiseen. Upean koskettava monologiesitys, josta huumoria ei todellakaan puuttunut. Nautin täysin siemauksin joka hetkestä. Meidän katsojajoukkomme äänesti tämän vuoden teatteriesitykseksi! Yksimielisesti!”
Yleisökommentti

Käsikirjoitus Pinja Hahtola
Ohjaus Seppo Honkonen
Visuaalinen ilme ja sovitus työryhmä
Äänimaailma Marko Pakarinen
Päähineet Heidi Tsokkinen /Hatlantis
Näyttämöllä Pinja Hahtola

Katso lisää