draama[klubi]: Suurin on rakkaus

draama[klubi]: Suurin on rakkaus

Minna Canth täyttää 175 vuotta – juhlista Minnaa kanssamme! Näytelmä kolmesta kulttuuripersoonasta.

draama[klubi]: Suurin on rakkaus 

Tarina kertoo Minna Canthin, Elisabet Järnefeltin ja Juhani Ahon ystävyydestä. Tämä voimakolmikko piti yllä Kuopion hengenelämää ja loi suomalaisen kulttuurin tulevaisuutta.

Vahvojen kulttuuripersoonien välisiä suhteita värittivät monenlaiset ristiriidat ja tunteet, joita näytelmä läpivalaisee - intohimoja, rakkauksia, heikkouksia. Keskiössä on Elisabeth Järnefelt, nainen, joka pettyi rakkaudessa, mutta löysi tilalle rakkauden aatteen. Hän oli poikkeuksellinen ihminen yhteiskunnallisten ja yksityisten valintojen keskellä, etsimässä sisäistä voimaa ja vapautta: ”Minä en ole nuori, minä en ole vanha, minä olen keskellä elämää.” 

Näytelmä esitetään lukudraamana Tiina Luhtaniemen ohjauksessa. Käsikirjoitus on Laura Ruohosen.

VAIN ti 19.3. klo 19 [klubi]lla.

Istahda pöytään, ja nauti esityksestä Kouvolan Teatterin [klubi]lla.

Minna Canth (1844−1897) oli muutakin kuin kuuluisa kirjailija: hän oli etevä yrittäjä, vähäosaisten puolustaja, järjestöaktiivi ja vaikuttaja. Hän tarkasteli yhteiskuntaa kriittisellä silmällä ja halusi parantaa sitä. Minna Canth tiesi, että ilman hyvää koulutusta on vaikea edetä elämässä, minkä vuoksi hän oli mukana edistämässä niin suomenkielistä koulutusta kuin tyttöjen mahdollisuutta käydä kouluja.

 

 

 

suomi

Katso lisää