Anu Pentik -näytelmä

Anu Pentik -näytelmä

Ainutlaatuinen, kaunis ja koskettava näytelmä pohjautuu Anu Pentikin elämäntarinaan. Kantaesitys 1.11.2019 suurella näyttämöllä.

Anu Pentik – nainen, joka loi savesta maailman

Vastoinkäymisten edessä Anu kääri hihat ja upotti kätensä saveen. Lopputuloksena syntyi osa suomalaista historiaa ja uskomaton tarina selviytymisestä. Näytelmä kertoo Anu Pentikin tarinan tavalla, joka tulee puhuttelemaan vielä pitkään. Kouvolan Teatterin näyttämöstä on luotu kuin yksi iso taideteos, joka elää ja hengittää näytelmän rytmissä. 

Luovuuden väkevää voimaa ja uskoa elämään

Varhain äitinsä menettänyt tyttö kasvoi, ja on saanut kasvattaa unelmiaan, hänen luovuudelleen tilaa antaneiden miesten rinnalla. Lauri-isä ja aviomies Topi ovat tärkeitä Anun tinkimättömän ahkeran työn ja loputtoman energian tukijoita. Näytelmä on myös rakkaustarina, kertomus yli puoli vuosisataa kestäneestä liitosta.

Perheen, yrittäjyyden ja taiteilijuuden yhdistäminen, lama, irtisanomiset. Esteistä mennään ylitse tai lävitse, suoraan kohti katsoen - ja lämmöllä. Anu Pentikin tarina luo uskoa ihmisen omiin voimiin, sinä pystyt!

Tarinan rungon muodostavat Anu Pentikin todelliset elämäntapahtumat, mutta näytelmä sisältää myös fiktiivisiä kohtauksia ja keskusteluja.

Näytelmästä on saatavilla maksuton ennakkomateriaalipaketti kouluille.
Tilaa paketti: anne.jokivirta(at)kouvolanteatteri.fi.
 

Näytelmän paluu ohjelmistoon siirtyy myöhempään. Valitettavasti uusi ajankohta ei ole vielä tiedossa.

 

RYHMÄMYYNTI JA TILAUSNÄYTÖKSET:
Anne Malén-Oksa
(05) 7400 300

 

suomi
Arviot: 

"Voi Kouvolan Teatteri minkä teit! En osannut tullessani odottaa, miten laajan tunneskaalan esityksen aikana saan kokea! Ihan huikean hienoa työtä kaikin puolin! 10+"
Yleisökommentti

"Näytelmästä kasvoi nousujohteisesti kiinnostava, vaikuttava ja kaunis tarina, joka nosti paikoin palan kurkkuun, irrotti hymyn huulille ja päättyi tulevaisuuden uskoon."
Yleisökommentti

"Näytelmä on itsessään upea taideteos. Sen visuaalinen ilme on niin upea, että kylmävärekeskus toimii useamman kerran näytöksen aikana."
Yleisökommentti

Käsikirjoitus Eppu Nuotio
Ohjaus Tiina Luhtaniemi
Dramaturgi Inke Dahl
Lavastus ja valosuunnittelu Kalle Ropponen
Pukusuunnittelu Sari Suominen
Koreografinen assistentti Satu Taalikainen
Äänisuunnittelu Antti Helineva
Kampaukset ja maskeeraus Satu Linerva
Erikoisasiantuntija Johanna Vuolasto
Rooleissa Nina Petelius-Lehto, Satu Lemola, Panu Poutanen, Juha Hippi, Raimo Räty, Annina Rubinstein ja Satu Taalikainen
Avustajat Matias Husgafvel, Aija Kajama, Heidi Koskinen-Järvisalo, Jenni Rautiainen, Oona Sailio ja Ari Teräväinen

Kuvat TAVATON media

Katso lisää

Teatterielämys, taidetta ja hyvää ruokaa. Mukava päivä!

 

Anu Pentikin elämästä kertova draama nähdään Kouvolan Teatterissa 2019. (Kuvassa Anu ja Topi Pentikäinen)