Nuori Näyttämö -hankkeen nuortenryhmät on valittu

Nuori Näyttämö -hankkeen nuortenryhmät on valittu

Kouvolan Teatteri on vuosina 2019–21 mukana valtakunnallisessa Nuori Näyttämö -hankkeessa, jossa tuotetaan uusia näytelmätekstejä nuorille yhteistyössä eri ammattiteattereiden kanssa. Nuortenryhmien haku on päättynyt, ja mukaan eri puolilta Suomea valittiin kaikkiaan 36 nuortenryhmää, joista viisi yhteistyöhön Kouvolan Teatterin kanssa.

Nuori Näyttämö tulee täten tavoittamaan koko maassa lähes 600 nuorta teatterinharrastajaa ja yli 10 000 nuorta katsojaa.

Kouvolan alueelta valittiin:

•    HFL Company, ohj. Matias Husgafvel, Kuusankoski
•    Kouvolan Teatterin nuortenteatteri, ohj. Tiina Winter, Kouvola
•    Kouvolan yhteiskoulun ja urheilupuiston koulun teatteriryhmä, ohj. Balbina Käki/Helena Raski, Kouvola
•    Kuusankosken Teatterin nuorisoteatteriryhmä, ohj. Karolina Eklund-Vuorela, Kuusankoski
•    Taidekoulu Estradi, ohj. Heidi Parkkinen/Tomi Wälimaa, Lappeenranta

Katso kaikki valitut ryhmät

Uusista teksteistä valmistetaan näytelmät aluefestivaaleille 2021

Hanketta varten on valmistunut kolme uutta kotimaista nuortennäytelmää, joiden kirjoittajina ovat ansioituneet näytelmäkirjailijat: Okko Leo näytelmällä Isukki, Katariina Numminen näytelmällä Tyttömetsä ja Otto Sandqvist näytelmällä Flamingonpunainen unelma. Lisäksi mukana on Nuorta Näyttämöä vastaavan Connections-hankkeen kirjailijoista Iso-Britanniasta Harriet Braun näytelmällä Kolme, jonka on suomentanut Nuorta Näyttämöä varten Jukka-Pekka Pajunen.

Kaikki hankkeeseen valitut ryhmät esittävät yhden näistä teksteistä oman alueensa teatterin aluefestivaalilla keväällä 2021. Kouvolan tapahtuma on 14.–15.5.2021. Muut hankkeeseen osallistuvat ammattiteatterit ovat Suomen Kansallisteatteri sekä Helsingin, Lahden, Kokkolan ja Turun kaupunginteatterit.

Lue lisää hankkeesta

Kuva: Inke Rosilo