Nuoret mukana Peter Pan-näytelmässä

Nuoret mukana Peter Pan-näytelmässä

Lauantaina 6.4. saa ensi-iltansa Peter Pan, jossa mukana paikallisia nuoria. 

Teatteriharrastuksesta on paljon iloa!

Peter Pan-näytelmä ilahduttaa vauhdillaan, visuaalisuudellaan ja huumorillaan kevään ja syksyn ohjelmistossa. Näytelmän ohjaaja Perttu Leinonen halusi nuoria näyttelemään nuorten rooleja, joten mukaan tulivat Nuortenteatterin eli nuten kautta Ossi Sipilä, Ilona Huttunen, Eeli Jauhiainen ja Ella Runni, ja muuta reittiä Toivo Kleimola ja Matias Husgafvel. Nutelaiset ovat ensimmäistä kertaa mukana, kun taas Toivolla ja Matiaksella on jo pitkä kokemus teatterimaailmasta. Ella ja Eeli vuorottelevat Mikko Kultasen roolissa, Ossi ja Ilona nähdään Kadonneiden poikien Viksuna, Toivo Jukka Kultasena ja Matias Kadoneiden poikien Pörrönä. Ilona, Ossi ja Matias muuntautuvat myös sujuvasti Villit-rooleihinsa. Huh, monenlaista roolia, mutta onneksi harjoitustunteja on ollut mukavasti, ja jälki priimaa!

Kun kysyimme näiltä nuorilta avustajilta, minkälaista on ollut olla mukana, kaikui vastaukseksi seuraavia kommentteja: ”Supersiistiä!”, ”Tosi kivaa!”, ”Hyvin on otettu vastaan!”, ”Tosi hauskaa ollut!”, ”Ollaan opittu todella paljon!”. Innostus oli suorastaan käsinkosketeltavaa. Näytelmässä mukana oleminen on opettanut nuorille paljon teatterista, ja kokemus on ollut kaikille erittäin positiivinen. Pohdimme oppimisasiaa nuorten kanssa vielä siltä kannalta, mitä kaikkea teatteriharrastuksesta voi oppia. Monenlaisia ajatuksia nousi, ja yhteenvetona voisi todeta, että ainoastaan positiivia asioita karttuu tämän harrastuksen myötä, kuten se, että koulun esitelmät eivät enää jännitä ja ryhmätyöskentelytaidot paranevat. Muita esiin nousseita asioita olivat: äänenkäytön hallinta, uskallus olla rohkeampi eri tilanteissa ja itsensä ilmaisu helpottuu. Tärkeitä taitoja kaikki, ja auttavat taatusti eri elämänvaiheissa.

Näyttelijän ammatista haaveilevat Ilona ja Matias. Muille teatteri näyttäytyy ainakin vielä vain harrastustoimintana, ja Toivolle se on jo elämäntapa. Matias on tuttu kasvo teatterilla muutenkin, sillä hän suoritti työelämätutustumis- eli tet-jakson täällä, ja päivittää välillä teatterin Instagram-tiliä. 

Kouvolan Nuortenteatteri

Kouvolan teatterilla toimii siis nuorille suunnattu teatteritoiminta, jossa nuoret pääsevät muun muassa tutustumaan teatterin eri osa-alueisiin, kokeilemaan ilmaisutaidon ja näyttelijätyön harjoitteita. Mukana toiminnassa on tällä hetkellä noin parikymmentä 13-17-vuotiasta nuorta. Ryhmä kokoontuu kerran viikossa Elina Ylisuvannon ja Tiina Winterin johdolla. Täydennyshaku on aina syksyisin, ja ilmoittelua kannatta seurata teatterin kotisivuilta. 

 

Kuvassa ylärivi vas. Ossi Sipilä, Ilona Huttunen ja Matias Husgafvel.

Alarivi vas. Eeli Jauhiainen, Toivo Kleimola ja Ella Runni