Naisen matka -näyttely

Naisen matka -näyttely

Teatteriravintola Harkossa on esillä Ulla Sinkkosen tekstiiliteoksia vuoden 2022 loppuun asti.

Naisen matka -näyttely

Ulla Sinkkosen tekstiiliteoksiin voi tutustua maksutta Teatteriravintola Harkossa näytösten yhteydessä. Teokset on luotu Matti Sinkkosen elävän mallin luonnosten pohjalta.

Mosaiikkimainen kuvapinta kuitusyövytysmenetelmällä kankaalle

Teosten alkulähteet ovat 1500-luvun italialaisessa mosaiikkitaiteessa. Kuitusyövyttämällä saatu mosaiikkimainen pinta kankaalle on taiteilijan itse vuosien aikana kehittämä ilmaisumuoto. Tekniikan tarkoituksena on vangita kankaalle menneiden vuosisatojen taiteellinen ilmaisu tekstiilimateriaalien keinoin.

”Paratiisin naiset” teosten idea ihokuviointiin on peräisin alkuperäiskansojen tatuoinneista. Kuitenkin niin, että ihojen kasviaiheet ovat taiteilijan itsensä suunnittelemia. Alkuperäiskansoille tatuoinnit olivat heijastuma maailmankuvasta. Tällöin ihon pinta ei ollut vain piirustusalusta, vaan osa kokonaisuutta – elämä, hyvinvointi, järjestys. Tuolloin tatuointeja ei pidetty taiteena, koska ihoon upotettu taide kesti vain ihmisen eliniän. Nykypäivänä tatuoinnista on tullut muoti-ilmiö, mutta samalla se on yhä yksilöllinen väline toteuttaa ja esittää itseä. Se on myös monelle esteettinen korostus.

Taiteilijasta

Ulla Sinkkonen työskentelee pääasiallisesti tekstiilitaiteelle tyypillisten materiaalien parissa. Materiaalit, joilla on jo menneisyys, kokevat uuden mahdollisuuden teoksissa, jotka voivat sisältää huumoria tai kannanoton. Työskentelyssä tekniikka ei ole itseisarvo vaan väline, jolla saavutetaan toivottu lopputulos. Myös tekemisen hitaus ja fyysisyys on olennaista ja nautittavaa.

Ulla Sinkkonen, tekstiilitaiteilija
ulla.sinkkonen@gmail.com

http://www.finnishdesigners.fi/portfolio/ulla.sinkkonen
https://www.instagram.com/ulla.sinkkonen/