Myrskuluodon Maija

KESTO 2 h 45 min

(sis. väliajan)

SUURI NÄYTTÄMÖ

MYRSKYLUODON MAIJA

Rakastettu musikaaliklassikko selviytymisestä, arkisesta elämästä ja ennen kaikkea rakkaudesta. Nuori Maija naitetaan kalastaja Jannelle ja aviopari asettuu asumaan karulle Myrskyluodolle. Jannen ja Maijan avioliitosta kehittyy elämänmittainen rakkaustarina, jonka varassa kestetään elämään kuuluvat menetyksetkin.

Kolmekymmentä vuotta sitten Tampereen Työväen Teatterissa kantaesitetty musikaali on ikoninen teos. Maijan kasvutarina nuoresta naisesta vaimoksi ja perheenäidiksi, ankaraa saaristolaiselämää eläväksi naiseksi, on koskettanut suomalaisia sukupolvesta toiseen. Maija edustaa vahvaa naista, mitä monet tulkinnat ovat olleet vahvistamassa.

Mietteitä teoksen takaa

– Minua kiinnostaa lähtökohtaisesti Maijan kasvutarina ja Maijan vahvuus, mistä se kumpuaa, mistä se syntyy? Mitä ihminen tarvitsee selviytyäkseen elämän karikoista? Toisaalta haluan tuoda esiin herkän Maijan, aistivoimaisen Maijan, jonka vahvuus onkin mysteeri.  Haluan olla riisumassa eräänlaista sankarimyyttiä hänen hartioiltaan. Maijan tarinaan on helppo samaistua. Elämän kohtalot ovat tunnistettavia ja samalla hänen herkkyyttään haluaa suojata,
pohtii musikaalin ohjaaja Tiina Luhtaniemi, ja jatkaa:

Tulkinnassani toivon saavani esille maagisia, ellei surrealistisiakin elementtejä Maijan arkisesta elämästä Myrskyluodolla. Tässä on merkittävänä apuna koreografi Riikka Puumalaisen luomat koreografiat ja lavastaja Juho Lindströmin mielenmaisema: "Myrskyluotolainen sielunmaisema on mielentila."

Myrskyluodon Maija on Kouvolan Teatterin pitkäaikaisen puvustomestari Leila Kososen viimeinen suunnittelutyö ennen eläkkeelle jäämistä.

Yksi suurista kotimaisista klassikoista nyt ensimmäistä kertaa Kouvolan Teatterissa!
Ensi-ilta 10.9.2022 suurella näyttämöllä.

TRAILERI

ARVIOT

Kouvolan Teatterin ensemble on jälleen tuottanut kokemisen arvoisen musikaalin, joka tuttuudestaan huolimatta tuntuu tuoreelta.

Kouvolan Sanomat

Myrskyluodon Maijassa kaikista parasta on musiikki, sillä tämän musikaalin kappaleista kaikki ovat aivan ihania ja Matti Puurtisen sävellys on upea.

TEATTERINNA-blogi

Joko en muistanutkaan kuinka paljon Myrskyluodon Maijasta pidin tai sitten pidin Kouvolan versiosta tavanomaista enemmän. Tästä jäi kuitenkin lämmin olo sisimpääni.

Aina eturivissä -blogi

ROOLEISSA

Image

SATU LEMOLA

Image

ANNINA RUBINSTEIN

Image

SAMI KOSOLA

Image

JOHANNA HEIMONEN

Image

TOMMI KEKARAINEN

Image

PANU POUTANEN

Image

RAIMO RÄTY

Image

SATU TAALIKAINEN

Image

MARKUS WAARA

Image

TIINA WINTER

LISÄKSI

NETTA HERRANEN, MINNA SIPINEN, ARI TERÄVÄINEN, NIKO GARCIA / PATRIK MALIN

ORKESTERI

EMMA HAIKALA, SIMO HELKALA, JARI KANKARE, SAMI LAAKSO, HARRI RUOTJOKI,  HARRI SUIKKANEN

TEKIJÄT

Käsikirjoitus

ANNI BLOMQVIST

Dramatisointi

JUSSI HELMINEN

Sävellys

MATTI PUURTINEN

Ohjaus 

TIINA LUHTANIEMI

Koreografi

RIIKKA PUUMALAINEN

Kapellimestari

IIKKA KAHRI

Lavastus

JUHO LINDSTRÖM

Pukusuunnittelu

LEILA KOSONEN

Valosuunnittelu

MIA JALERVA

Äänisuunnittelu

ANTTI HELINEVA,
KARI MITIKKA

Maskeeraussuunnittelu

SATU LINERVA

KUVAT

Valokuvat TAVATON media

KATSO LISÄÄ

Artikkeleita ei löytynyt.