Miksi jännitämme -seminaari 29.1.

Miksi jännitämme -seminaari 29.1.

Tervetuloa maksuttomaan seminaariin, jonka aihe koskettaa meitä kaikkia! Seminaari on jatkoa Mehiläisen, Kouvolan Urheiluakatemian ja Kymenlaakson Liikunnan urheilulääketieteen ja urheilun psyykkisen ulottuvuuden illoille.

Ma 29.1. klo 18–19.30
Kouvolan Teatterin suurella näyttämöllä

Ei ennakkoilmoittautumisia, paikat täytetään saapumisjärjestyksessä. Ulko-ovet avataan klo 17 ja salin ovet klo 17.30.

Huom. muutos ohjelmassa! Seminaarivieraana Kiira Korven sijasta Anssi Lammila.

Miksi jännitämme? – Pakollinen paha vai välttämätön voimavara?

Ohjelma

klo 18 seminaarin avaus
Anu Jokinen, yksikönjohtaja, Mehiläinen Kouvola

 

klo 18.05-18.10 seminaarin alustus
Petri Federley, sosiaalipsykologi, YTM, seminaarin moderoija

 

klo 18.10-18.40 jännittäminen huippu-urheilijan ja valmentajan näkökulmasta
Anssi Lammila, superpesiksen SM-kulta, neljä hopeaa ja pronssi sekä 383 superpesisottelua

 

klo 18.40-19.10 Jännittääkö ammattinäyttelijä?
Sami Kosola ja Tiina Winter, Kouvolan Teatterin näyttelijät

 

klo 19.10-19.30 paneelikeskustelu, jossa mukana Tiina Winter, Sami Kosola ja Kiira Korpi.
Paneelikeskustelun moderoijana toimii Petri Federley.

Taustaa

Urheilussa ollaan yhtälailla näyttämöllä kuin teatterissa. Tavoite on tuottaa paras mahdollinen esitys, oman parhaan kyvyn mukaan. Urheilussa kilpaillaan usein sijoituksesta yhtenä päivänä, teatterissa suorituksen tulokset mitataan lukuisina päivinä ja kävijämäärissä. Suorituksella katsojien edessä on seurauksia itselle ja muille. Jännitys tällä näyttämöllä on jossain määrin selviö – mitä sillä sitten tehdään, selvitäänkö siitä vai voiko sen voiman ottaa käyttöön?

Miksi jännitämme? -illan puhujina ovat Anssi Lammila, Sami Kosola ja Tiina Winter. Anssi Lammila on uransa lopettanut pesäpalloilija, joka edusti kaudesta 2008 lähtien Kouvolan Pallonlyöjiä. Hän on urallaan voittanut superpesiksen SM-kullan, neljä hopeaa ja pronssin sekä 383 superpesisottelua. Sami Kosola on toiminut Kouvolan Teatterissa ammattinäyttelijänä vuodesta 1998 alkaen. Hänen repertuaariinsa kuuluvat esitykset improvisaatiosta musikaaleihin ja opetustyöhön. Lisäksi Sami on monipuolinen muusikko – jopa säveltäjä. Tiina Winter on hänkin Kouvolan Teatterin näyttelijä, vuodesta 2017 alkaen. Tiina on kilpaillut seitsenottelussa, mutta pääasiassa hänet on tunnettu urheilun saralla Kouvottarista, koripalloilijana.

Tilaisuuden moderoi sosiaalipsykologi Petri Federley, joka toimii urheilun psyykkisen valmennuksen parissa. Puhujien oman osuuden jälkeen kaikki kolme osallistuvat myös paneelikeskusteluun.