Lukudraama Henna Mäkelinin kirjasta

Lukudraama Henna Mäkelinin kirjasta

Teatterin [klubi]lla järjestetään tiistaina 28.9. klo 19–20.30 lukudraama ja kirjailijahaastattelu Henna Mäkelinin esikoisromaanista Syöpäkortti. Teos on tarina rakastamisen vaikeudesta mahdottomassa tilanteessa. Kun lapsi sairastuu vakavasti, rakkaus ja toivo saavat parisuhteessa rinnalleen pelon, yksinäisyyden ja epätoivon.

Tilaisuudessa kuullaan otteita kirjasta näyttelijöiden Sami Kosolan ja Markus Waaran lukemina. Kirjailijaa haastattelee Kini Laine Kouvolan pääkirjastosta.

Kirjailijailtaan on vapaa pääsy, mutta rajallisen paikkamäärän vuoksi ilmoittaudu etukäteen: p. 05 7400 330 tai lippukassa(at)kouvolanteatteri.fi. Kirja on mahdollista ostaa signeerattuna paikan päältä ennen ja jälkeen tapahtuman (maksutapoina käteinen, Mobilepay ja Siirto). Klubiravintola on avoinna tilaisuuden ajan.

Karu kasvutarina ja yhdenlainen rakkauskertomus

Kirjailija luonnehtii teosta näin:

“Ryysyistä taistellaan rikkauksiin, vaikeuksista voittoon. Kipu kasvattaa. Meille annetaan vain sen verran kuin jaksamme kantaa. Ei muuten pidä paikkaansa. Ensimmäinen tietokirjani käsitteli kuolemaa. Esikoisromaanini aihe on lapsen syöpä, joka sysää kolmihenkisen perheen syvälle kriisiin. Molemmat aiheet löysin omasta elämästäni ja lapseni vakavasta sairaudesta, joka onneksi on jo historiaa. Vaikka Syöpäkortti on fiktiota, olen tehnyt niin kuin minua viisaammat ovat neuvoneet: kirjoittanut siitä, minkä tunnen. Rakastamisen kivusta ja menetyksen pelosta. Mustista öistä sairaaloissa. Musertavista uutisista ja voimien loppumisesta.

Vaikka ihmiset rakastavat selviytymistarinoita, en halunnut kirjoittaa taas yhtä kärsivän sankarin roolia, jota tragediaan paiskatulle usein tarjoillaan. Vaikeudet kun nostavat ihmisistä esille paljon muutakin kuin kimmeltäviä kyyneleitä, taistelutahtoa ja yli-inhimillistä voimaa. Siitä halusin Riikan, Markon ja Aadan avulla kertoa. Kustannustoimittajan kanssa määrittelimme kirjan takakansitekstissä ‘karuksi kasvutarinaksi’. Sen lisäksi Syöpäkortti on yhdenlainen rakkauskertomus. Se kertoo, mitä parisuhteessa voi tapahtua, kun pelko ja huoli alkavat syövyttää sitä. Tottakai mukana on myös toivoa ja rakkautta. Niitä soisin meistä jokaiselle.”

Tilaa kirja etukäteen tästä

Henna Mäkelin on ammatiltaan toimittaja. Häneltä on aiemmin ilmestynyt tietokirja Kuolema: kaikki mitä olet aina halunnut tietää (2018). Mustan huumorin sävyttämä Syöpäkortti on hänen ensimmäinen romaaninsa.

Kuva Marja Seppälä