Jäniksen vuosi

Jäniksen vuosi

Arto Paasilinnan klassikkoromaani on sovitettu nerokkaasti tämän ajan komediaksi.

Jäniksen vuosi

Vatanen on mies, jota kaikki sanovat Vataseksi. Jopa Vatasen vaimo sanoo Vatasta Vataseksi. Vaimon mielestä Vatanen on ollut jo pitkään masentavaa seuraa.

Vatasta ahdistaa ympäröivä maailma: yksinäinen etätyöskentely, epävarmuus tulevasta ja yhä raskaammaksi käyvä kodin todellisuus. Neljän seinän sisällä muutoksen kaipuu nostaa päätään, kun kontaktit muihin tapahtuvat vain näyttöpäätteen välityksellä, ja kun joutilaan ajan täyttää lähinnä maksu-tv ja netissä surffaaminen. Vuorokaudenajat menettävät merkityksensä, uni ja valve sekä totuus ja valhe sekoittuvat Vatasen kuplassa.

Vatanen törmää yllättäen jänikseen, joka johtaa hänet uusien ja jännittävien asioiden syövereihin. Vataselle aukeaa tuosta kaninkolosta surrealistinen maailma, jonka unenomaisissa pyörteissä Vatanen kohtaa eriskummallisia hahmoja vaihtoehtoista lääketiedettä harjoittavasta Kärkkäisestä karaoken pitäjään ja salaliittoteoreetikko Hannikaisesta aina mielisairaanhoitajaan asti.

 

Arto Paasilinnan (1942 - 2018) Jäniksen vuosi on innoittanut lukijoita ja taiteilijoita jo yli neljän vuosikymmenen ajan. Ohjaaja Seppo Honkonen työryhmineen on tarttunut teoksen tuoreimpaan näyttämösovitukseen ja tuonut sen hauskasti tähän aikaan. Luvassa on hersyvää huumoria, vauhtia ja salaliittoja!

Jäniksen vuosi on Kouvolan Teatterin syksyn 2021 ensimmäinen ensi-ilta lauantaina 11.9. kello 18.

 

RYHMÄMYYNTI:
Anne Malén-Oksa
(05) 7400 300

 

 

suomi
Arviot: 

 

 

Käsikirjoitus Arto Paasilinna
Dramatisointi Esa Leskinen, Sami Keski-Vähälä, Kristian Smeds 
Ohjaus ja sovitus Seppo Honkonen
Lavastus ja pukusuunnittelu Sanna Halme
Äänisuunnittelu Kari Mitikka
Valosuunnittelu Mia Jalerva
Kampaukset ja maskeeraus Satu Linerva
Rooleissa Tommi Kekarainen, Satu Lemola, Annina Rubinstein, Markus Waara, Tiina Winter