KESTO 1 h 30 min

(ei väliaikaa)

KLUBI

IHAN METSÄSSÄ

Iira Halttusen viihdyttävä kantaesitys mettään menosta!

Kymenlaaksossa omia sukujuuriaan selvittämässä olevan naisen puhelin soi. Isoisä jätti hänelle perinnöksi metsäpalstan. Ei arvopapereita tai osakekirjoja, vaan metsää. Kun kaupungistunut nykyihminen saa perinnöksi palan metsää, niin mitä ihmettä hän sillä tekee?

"En mä tiedä tälläsestä mitään. En mä ole mikään luontoharrastaja. Tai siis käynhän mä metsässä, jos joskus on sellanen aika ettei oo niin paljon töitä, mutta se on jonkun toisen metsää.  Mulla ei ole mitään tarvetta omistaa kaiken muun paskan lisäksi vielä jotain puita metsässä. Jotain juuristoja ja lahottajasieniä ja hiilinielua."

Tässä maanläheisessä näytelmässä saa katsoja erilaisten metsätyyppien esittelyjen lisäksi pikakatsauksen perintöveroihin, metsänhoitosuunnitelmaan ja niihin pirun liito-oraviinkin.

Käpylehmänä sammalkakun päällä on koko työuransa Verlalla toimineen Maria Mattsonin mietteet nykyihmisen työssäjaksamisesta ja hänen suhteestaan metsään.

Ennen kaikkea näytelmä haastaa kuitenkin kysymään, mitä metsä voi meille antaa ja mitä me voimme siltä ottaa?

Kantaesitys tuo uusia näkökulmia

Teoksen kirjoittaja, Iira Halttunen, löytyi tehtävään UNO-hankkeen (Uuden Näytelmän Ohjelman) kautta. Näytelmässä kuullaan erilaisia näkökulmia ihmisten metsäsuhteesta uuden sukupolven äänellä. Esitys on osa juhlaa Kymenlaakson ihme – Metsäteollisuutta 150 vuotta.

Esityksen lopussa on aikaa keskustelulle näyttelijöiden kanssa.

Ensi-ilta 15.9.2022 klubilla.

ARVIOT

Jäniksen vuosi on Kouvolan Teatterin voimannäyttö. Kekaraisen loistavaa Vatas-tulkintaa tekisi mieli verrata maapalloa harteillaan kannattelevaan Atlakseen, niin voimakas roolityö on.

Kouvolan Sanomat
Rohkea satiiri nykyajasta vietynä Jäniksen vuoden karvoihin.
Yleisökommentti
Mahtavasti muokattu tähän päivään ja paikallisuuteen. Vaikuttava toteutus valolla ja sumulla.
Yleisökommentti

ROOLEISSA

Image

PINJA HAHTOLA (vier.)

Image

JUSSI LANKOSKI (vier.)

Image

IRINA PULKKA (vier.)

TEKIJÄT

Käsikirjoitus

IIRA HALTTUNEN

Ohjaus ja skenografia

SEPPO HONKONEN

Valosuunnittelu

MIA JALERVA

Äänisuunnittelu

KARI MITIKKA

Maskeeraussuunnittelu

SATU LINERVA

KUVAT

Valokuvat Seppo Honkonen

KATSO LISÄÄ

Haemme aulahenkilöstöä

Rekrytointitilaisuus 19.8. teatterilla. Kouvolan Teatteri etsii kaikenikäisiä henkilöitä (vähintään 16-vuotiaita) teatterin aulapalveluun ...
Lue Lisää

Avajaiset 19.8. & lippuedut koko viikon!

Teatteri esittelee syysohjelmistonsa suurella näyttämöllä Taiteiden yönä perjantaina 19.8. kello 18–19. Lipputarjoukset ...
Lue Lisää

Haemme suunnittelevaa valaistusmestaria

Hakuaika päättyy 23.8.  Kouvolan Teatteri hakee suunnittelevaa valaistusmestaria toistaiseksi voimassa olevaan työsuhteeseen ...
Lue Lisää