Hae kummiluokaksi!

Hae kummiluokaksi!

Kouvolan Teatteri etsii uutta kummiluokkaa näytäntökaudelle 2021–22. Kummiluokaksi voivat hakea kaikki Kouvolan alakoulujen 3. ja 4. luokat. Kummitoiminnan sisältö on luokalle maksutonta.

Hakuohje luokalle

  • Tutustukaa Kolme iloista rosvoa -tarinaan. Askarrelkaa yhdessä A3-kartongille Kardemumman kaupunki, jossa seikkailevat luokkanne opettaja ja oppilaat haluamallanne tavalla. Askartelun olisi hyvä ilmentää luokkaanne ja sen erilaisia persoonia. Luovuus on sallittua!
  • Hakutöitä saatetaan laittaa esille teatterin tiloihin, joten vältättehän valokuvien käyttöä.
  • Kirjoittakaa erilliselle paperille opettajan ja oppilaiden toiveita teatteriyhteistyöstä sekä luokan tiedot (koulu, luokan nimi ja koko sekä opettajan yhteystiedot).
  • Mukaan voivat hakea Kouvolan alakoulujen 3. tai 4. luokat tai yhdistelmäluokat (eivät teatterikerhot)

Haku päättyy perjantaina 12.11. Työt pyydetään toimittamaan joko Kouvolan Teatterin lippukassalle tai toimistolle niiden aukioloaikoina. Kummiluokaksi valitaan yksi koululuokka marraskuun aikana.

Maksutonta taidekasvatusta lapsille

Kouvolan Teatterin kummiluokkatoiminnan tavoitteena on tarjota maksutonta taidekasvatusta yhdelle alakoululuokalle vuosittain. Noin 9–11-vuotiaat lapset tutustuvat teatterin kulissientakaiseen työskentelyyn eri ammattilaisten näkökulmista. Kummiluokka tekee vierailuja teatterille ja taiteellinen henkilökunta käy koululla eri teemoja esitellen. Oppilaille järjestetään työpajoja ja he seuraavat ohjelmistossa olevan lastennäytelmän valmistumista lähietäisyydeltä. Kevään 2022 lastennäytelmänä on Thorbjørn Egnerin Kolme iloista rosvoa.

Työpajat ja vierailut teatterilla ovat maksuttomia, mutta mahdollisista kuljetuskustannuksista luokka vastaa itse. Vierailujen määrä ja ajankohdat sovitaan yhdessä luokanopettajan kanssa.