Uusi taidenäyttely on avautunut

Uusi taidenäyttely on avautunut

Teatteriravintolassa on esillä Marja-Leena Hulkkosen taidetta. Vapaa pääsy, tervetuloa!

Kukat teosten pääosassa

Marja-Leena Hulkkosen kukkateemoihin vievä taidenäyttely ”Flores” on avautunut teatteriravintolassa, jossa se on esillä jouluun 2019 saakka. Maksuttomaan näyttelyyn voi tutustua teatterinäytösten yhteydessä ravintolan aukioloaikojen mukaan.

”Kiehtovaa ja ristiriitaista”

Näyttelyssä on sekä Fine Art -paperille tulostettuja pigmenttivedoksia että sekatekniikalla tehtyjä teoksia.

”Pidän kukissa niiden esteettisestä kauneudesta ja siitä, miten ne kuvaavat niin nuoruutta, elämäniloa ja jatkuvuutta kuin myös elämän päättymistä kukkien kuihtuessa”, toteaa Hulkkonen ja jatkaa:

”Toisaalta teosten näytteille asettaminen tuntuu vieläkin hieman nololta. Tunne on luultavasti peräisin 60- ja 70-luvun vaihteen opiskeluaikojen ilmapiiristä, jolloin ainoat hyväksyttävät teemat taiteessa olivat yhteiskunnan epäkohtien kuvaaminen”

Taideharrastuksesta tuli elämäntyö

Marja-Leena Hulkkonen on kouvolalainen kuvataideopettaja, jonka ammatinvalinta oli seurausta nuoruuden taideharrastuksesta. Valmistumisen jälkeen kului kuitenkin useampi vuosikymmen ennen kuin hän aloitti uudestaan oman taiteen tekemisen 2000-luvun alkupuolella.

Hulkkonen on jäsenenä Kouvolan Taiteilijaseurassa sekä Kouvolan Taideseurassa ja on osallistunut moniin näyttelyihin: viimeisimpänä keramiikkataiteilija Kipa Kirin kanssa Naantalin Taidehuoneella viime kesäkuussa. Hulkkosen seuraava näyttely on SKjL:n Galleria SEINÄ:ssä Helsingissä marraskuussa.