Uusi Hahmotelmia-näyttely

Uusi Hahmotelmia-näyttely

Teatteriravintolassa on avautunut uusi näyttely, jossa on esillä Sanna Halmeen taidetta. Vapaa pääsy, tervetuloa!

Hahmotelmia-näyttely

Kuvataiteilija Sanna Halmeen maksuton näyttely Hahmotelmia on avautunut teatteriravintolassa, jossa se on esillä 23.4. asti. Näyttelyyn voi tutustua teatterinäytösten yhteydessä ravintolan aukioloaikoina.

Inspiraationa elämän arvaamattomuus

Hahmotelmia on näyttely uuden oppimisesta ja elämän arvaamattomuudesta. Se koostuu pääosin tussi-ja lyijykynäpiirroksista.

"Tussi on tekniikkana ihanan hallitsematon, sillä koskiessaan paperia se on ja pysyy. Jos sitä työstää liian monta kerrosta, siitä häviää herkkyys. Näin ollen piirtämiseen löytyy rentous, enkä voi toteuttaa valmista kuvaa sellaisena kuin näen sen mielessäni vaan olen ikään kuin löytöretkellä. Lyijykynäpiirroksissa pyrin löytämään tämän saman seikkailun: hallitsemattoman ja hallitun yhdistelmän", Halme toteaa ja jatkaa:

"Samalla tekniikka kuvastaa elämää, sen hallitsemattomuutta ja arvaamattomuutta. Elämä kantaa ja tarjoaa onnen, mutta myös vyöryy ylitse, emmekä mahda näille käänteille itse juuri mitään. Tiemme risteävät monin tavoin nyt näiden teosten välityksellä"

Paikallinen taiteilija ja lavastaja

Sanna Halme (s. 1981) on kuvataiteilija ja Kouvolan Teatterin lavastaja. Hän on valmistunut Aalto-yliopistosta taiteen maisteriksi sekä kuvataiteen että lavastustaiteen koulutusohjelmista.