Olemme mukana Taidetestaajissa!

Olemme mukana Taidetestaajissa!

Kouvolan Teatteri on Taidetestaajien vierailukohde kaudella 2020–21.

Nuorille teatterielämyksiä

Valtakunnallisen Taidetestaajat-hankkeen vierailukohteet on nyt julkistettu, ja Kouvolan Teatteri on mukana tuottamassa taide-elämyksiä 8.-luokkalaisille nuorille kaudella 2020–21. Heitä saapuu teatteriimme lähes 2 000 Kymenlaakson alueelta helmikuussa 2021.

Vierailukohteiksi valittiin kaikkiaan 47 taidelaitosta eri puolilta Suomea. "Varsinaisen taiteellisen sisällön lisäksi valintakriteereissä on painotettu nuorille suunnattua yleisötyötä, niin sanottuja etkoja ja jatkoja, eli mitä taidelaitos tarjoaa elämyksen syventämiseksi." Lue lisää hankkeen tiedotteesta

Kouvolan Teatterissa sisällöt liittyvät Tämä on ryöstö! -komediaan, joka saa ensi-iltansa lokakuussa 2020.

Mikä Taidetestaajat?

Taidetestaajat on kulttuurin suurhanke, joka on vienyt lukuvuosina 2017–2020 taiteen äärelle kaikkiaan noin 180 000 nuorta opettajineen. Hankkeen ydintavoitteena on saada nuoret kokemaan taidetta ja tarjota heille ikimuistoisia elämyksiä ja innostavia oivalluksia. Mukana ovat olleet käytännössä kaikki Suomen yläkoulut.

Hankkeen käynnistivät ja sitä rahoittavat Suomen Kulttuurirahasto ja Svenska kulturfonden, ja sitä koordinoi Suomen lastenkulttuurikeskusten liitto. Lukuvuonna 2020–21 kaikki nuoret tekevät yhden alueellisen vierailun. Rahoituksesta puolet tulee säätiöiltä ja puolet valtiolta. Kokonaisbudjetti on 2,8 miljoonaa euroa.

Lisätiedot:
www.taidetestaajat.fi