Kummiluokka teatterityöpajassa

Kummiluokka teatterityöpajassa

Kirkonkylän koulun 3A-luokka Valkealasta vietti erilaista koulupäivää teatterilla.

Kummiluokka teatterityöpajassa

"Kivempaa kuin koulussa!", totesivat Kirkonkylän koulun 3A-luokkalaiset teatterivierailunsa yhteydessä. He osallistuivat Peter Pan -aiheiseen maalaustyöpajaan lavastaja Sanna Halmeen johdolla. Työpajan ohjaajina toimivat myös teatterin puuseppä Laura Suokas sekä puuseppäharjoittelija Lotta Nikkanen.

Noin 9-10-vuotiaille lapsille annettiin pensselit käsiin ja he maalasivat Peter Pan -seikkailunäytelmän lavasteita. Väriä pintaan saivat erilaiset huonekalut, jotka nähdään kuukauden päästä näyttämöllä.

"Nyt saatte heittäytyä villeiksi ja valita juuri sellaisia värejä ja kuvioita kuin haluatte! Eri värejä sekoittamalla syntyy uusia värejä, ja voitte rohkeasti kokeilla mitä vaan", kannusti puuseppä Suokas lapsia.

Lisäksi osa oppilaista piirsi kuvia Mikä-Mikä-Maasta. Piirrokset pääsevät yhtä lailla esille näytelmän lavastukseen.


Puuseppäharjoittelija Lotta Nikkanen sekoitti lapsille värejä portaiden maalausta varten.

Uusia kokemuksia ja arjen taitoja

Kummiluokan opettaja Heidi Toots seurasi ilolla lasten touhuja:

"Oli hienoa nähdä, miten lapset tekivät maalatessa tiivistä yhteistyötä. Lasten vuorovaikutus toisiinsa parani ja myös opettajan suhde lapsiin lähentyi. Yhteistyö teatterin kanssa on kokonaisuudessaan tuonut lapsille uusia kokemuksia sekä opettanut erilaisia arjen taitoja kuten hyviä käytöstapoja ja liikkumista julkisilla kulkuvälineillä teatterivierailujen yhteydessä."

Taustaa kummitoiminnasta

Kouvolan Teatterin kummiluokkatoiminta käynnistyi vuonna 2015. Siitä lähtien teatterilla on ollut kerran vuodessa valittu kummiluokka, Kouvolan alakoulujen 3. tai 4. luokka, jonka kanssa tehdään tiivistä yhteistyötä yhden näytäntökauden ajan.

Oppilaat tutustuvat yhteistyön aikana teatteriin ja sen työntekijöihin, osallistuvat työpajoihin sekä perehtyvät ohjelmistossa olevaan lastennäytelmään. Tavoitteena on lisätä lasten teatteri- ja kulttuuritietoutta ja tutustuttaa heidät teatterin kulissien takaiseen työskentelyyn.

Kummitoiminnan sisältö on luokalle maksutonta.


Tarkka työnjälki vaati hyvää keskittymistä ja yhteistyötä muiden kanssa.

Peter Pan saa ensi-iltansa 6.4. Näytelmän lavastuksessa näkyy monin tavoin lasten ja nuorten kädenjälki. Lue lisää näytelmästä ->>