Ruokarouvan tytär

Ruokarouvan tytär

20-luvulle vievä musiikkinäytelmä kertoo vapaudesta ja rohkeudesta. Uusi kotimainen näyttämöteos perustuu yhteen tämän hetken suosituimmasta romaanista. 

Ruokarouvan tytär

Teatterimme kantaesittää  Ruokarouvan tytär –musiikkinäytelmän helmikuussa 2018 (8.2.). Näytelmä perustuu Enni Mustosen tuoreeseen kirjaan, joka jatkaa Syrjästäkatsojan tarinoita –sarjaa (Otava) ja on saavuttanut valtavan suosion luetuimpien kirjojen joukossa.

Toiveikas tarina kertoo ystävyydestä, sisaruudesta sekä äidistä ja tyttärestä – naisista, jotka yhdessä suuntaavat kohti muutosta. Päähenkilöksi nousee nyt täysihoitolan omistajaksi kohonneen Ida Erikssonin tytär Kirsti. Aikansa historiaa eläväksi tekevästä näytelmästä nauttii myös kirjasarjaa tuntematon yleisö.

Näytelmän ohjaa Sini Pesonen ja sävellykset ovat Iikka Kahrin. Rooleissa mm.  Emma-Sofia Hautala.

Kaikki tuntuu olevan mahdollista nuoruudessa, etenkin iloisella 20-luvulla!

Naisylioppilaat, polkkatukka, uudet aatteet! Kirstin, huolettoman perhetytön, elämä katkeaa kuitenkin yllättävään menetykseen. Vahvan mallin Ida-äidiltään saaneena hän lähtee Pariisiin opiskelemaan ja uutta alkua etsimään, mutta suuri kaupunki ei tarjoa helppoa unelmaa. Itseään, tai rakkautta ei ehkä tarvitsisi etsiä niin kaukaa? Millaisen perspektiivin asiat saavat myöhemmin? Mukana vilahtelee tuttuja henkilöitä Olavi Paavolaisesta Coco Chaneliin.

Lahjakortti Äidille, Mummille tai kummille? Kysy lisää lippukassaltamme.

 

Ohjaus: Sini Pesonen
Käsikirjoitus: Enni Mustonen
Sävellykset: Iikka Kahri
Lavastus: Camilla Nenonen
Pukusuunnittelu: Laura Dammert
Rooleissa: mm. kuvan Emma-Sofia Hautala

Katso lisää