Oresteia

Oresteia

Tulevaisuuden tähdet näyttämöllä! Antiikin ajan näytelmä teatterikorkeakoulun opiskelijoiden käsittelyssä, ohjaajana Mikko Roiha. Lopputuloksena syntyi vahvaa, elävää teatteria.

Oresteia, tarina demokratian synnystä

Oresteia kertoo tuhoon tuomituista suvuista, verikoston päättymisestä, oikeusvaltion synnystä ja demokratian valitsemisesta. Ei ihan pieniä aiheita, mutta toteutus on kaikkea muuta kuin pitkäveteinen: intensiivinen ja mukaansa imaiseva.

”Zeus, Zeus, kaiken täyttäjä – täytä rukoukseni!
Tee se nyt, minkä aion! Näytä toteen!”

Näytelmän kirjoittaja, Aiskhylos (525-456 eKr.), tunnetaan kreikkalaisen tragedian luojana. Oresteia on ainoa antiikin Kreikan näytelmätrilogia, joka on säilynyt kokonaisena. Tarjolla on harvinainen mahdollisuus kokea antiikin Kreikan näytelmä livenä, kerran elämässä. Näytöksessä on tekstitys englanniksi.

Lavat auki! -kiertue saapuu Kouvolaan

Esitys on osa Taideyliopiston Lavat auki! -hanketta, joka tavoittelee kansainvälistymistä sekä vuorovaikutusta yhteiskunnan kanssa. Berliinistä alkava kiertue vie näytelmän Kansallisteatteriin, Kouvolan Teatteriin, Oulun kaupunginteatteriin ja Hämeenlinnan Teatteriin. (Ensi-ilta Brotfabrik/ Berliini 18.4.2018)

Kouvolan Teatterin suurella näyttämöllä vain:
ti 2.10. klo 19 ja ke 3.10. klo 12

Huom! Ti 2.10. Näyttelijäntyön professori Elina Knihtilä & taiteilijaprofessori, ohjaaja Mikko Roiha kertovat teoksesta sekä opiskelusta Teak:ssa näytöksen jälkeen.

 

suomi

Teksti: Aiskhylos
Suomennos: Kirsti Simonsuuri
Sovitus ja ohjaus: Mikko Roiha
Pukusuunnittelu: Taina Sivonen
Näyttämöllä: Eric Barco, Emma Castrén, Geoffrey Erista, Katariina Lantto, Myy Lohi, Anni Pesonen, Roosa Söderholm, Sampsa Timoskainen ja Juho Uusitalo
Yhteistyössä: Taideyliopiston Teatterikorkeakoulu/ Näyttelijäntaiteen koulutusohjelma & Vapaa teatteri

Katso lisää

Miten Oresteia valmistui näyttelijäopiskelijoiden käsittelyssä? Kuule aiheesta mm. näyttelijä Elina Knihtilältä.