Miehen kylkiluu

Miehen kylkiluu

Komedia rakkaudennälästä. 8 teatterin yhteistuotanto. Ensi-ilta Kouvolassa 14.9.2018

Miehen kylkiluu

Rakkautta ja intohimoja pienellä paikkakunnalla. Komedia ihmisistä, jotka kaipaavat olla sydän sulana, luonto hellänä ja rinta niin lämpimänä, jotta sen päällä vaikka nauriin paistaisi. Kukin etsii rakkautta ja paikkaansa oman armaan käsivarsilla. Hetki lyö.

Vaikka rakkaus ottaa yllättäviäkin muotoja, kuuluu se kaikille – niin Ellille ja hänen armaalleen, kuin palvelusväkeen kuuluville Amalialle, Miinalle, Lukassonille ja Topiaksellekin.

Maria Jotunin klassikkoteksti kuuluu Suomen rakastetuimpiin ja esitetyimpiin näytelmiin. Mikko Roihan ohjaus luo lämpimän ja läpeensä rehellisen katseen näytelmän henkilöihin. Nyt tuoksuvat kypsät omenat, ja rakkaus – se on kuin kuuma räiskäle, joka ihanasti polttaa kättä ja suuta.

Valtakunnallinen yhteistuotanto saa ensi-iltansa Berliinissä 7.9. ja viikko sen jälkeen 14.9. Kouvolassa.

Miehen kylkiluu on uutta luovan teatteriyhteistyön toinen hedelmä. Ensimmäinen oli viime kaudella laajasti lehdistön ja yleisön kiittämä, teatteritapaukseksikin nostettu, Pesärikko-draama.

 

suomi
Kritiikit: 

"Oli aivan huikeaa. Elämys. Kiitos. Ne tanssikohtaukset eivät olleet tästä maailmasta." Yleisökommentti

"Oli mukava ilta Maria Jotunin ihmistä lempeästi ja vain pikkuisen pirullisesti ymmärtävän ja humoristisen tekstin äärellä. Kiitos tästä elämyksestä." Yleisökommentti

"Hauska, hieno esitys! Kiitos!!" Yleisökommentti

Ohjaus, sovitus ja lavastus: Mikko Roiha/ Vapaa Teatteri
Pukusuunnittelu: Taina Sivonen
Äänisuunnittelu ja graafinen suunnittelu: Moe Mustafa
Rooleissa: Paavo Honkimäki (Teatteri Eurooppa Neljä/Jyväskylän kaupunginteatteri), Hannele Laaksonen (Kouvolan Teatteri), Anne Niilola (Kotkan Kaupunginteatteri), Ulla Reinikainen (Turun Kaupunginteatteri) ja Maija Siljander (Riihimäen Teatteri/Tanssiteatteri Minimi).

Katso lisää

Miehen kylkiluu -komedian tiimi tervehtii! Ohessa näyttelijä Hannele Laaksosen kuulumisia.