Miehen kylkiluu

Miehen kylkiluu

Komedia rakkaudennälästä. Vielä ehdit nähdä loistavat lehdistökritiikit saaneen teoksen! 26.1. saakka.

Miehen kylkiluu

"(...) klassikkonäytelmästä syntyi kahdeksan teatterin yhteistyöllä viiden tähden farssi." Maria Säkö, HS 28.9. 

Rakkautta ja intohimoja pienellä paikkakunnalla. Komedia ihmisistä, jotka kaipaavat olla sydän sulana, luonto hellänä ja rinta niin lämpimänä, jotta sen päällä vaikka nauriin paistaisi. Kukin etsii rakkautta ja paikkaansa oman armaan käsivarsilla. Hetki lyö.

Vaikka rakkaus ottaa yllättäviäkin muotoja, kuuluu se kaikille – niin Ellille ja hänen armaalleen, kuin palvelusväkeen kuuluville Amalialle, Miinalle, Lukassonille ja Topiaksellekin.

Maria Jotunin klassikkoteksti kuuluu Suomen rakastetuimpiin ja esitetyimpiin näytelmiin. Mikko Roihan sovitus ja ohjaus nostaa teoksen uusille siivilleen luoden lämpimän ja läpeensä rehellisen katseen näytelmän henkilöihin. Teos on toteutettu 8 teatterin yhteistyönä. Nyt tuoksuvat kypsät omenat, ja rakkaus – se on kuin kuuma räiskäle, joka ihanasti polttaa kättä ja suuta. 

"Visuaalisesti herkullinen, taitavasti rytmitetty, hilpeitä tanssimuuveja ja koomisia kompositioita rönsyilevä teos." Maria Säkö, HS 28.9.

"Puhdasta nerokkuutta jälleen kerran Mikko Roiha! Käytiin (...) katsomassa Miehen kylkiluu, enkä meinaa saada naurua katki. Itsellenihän minä nauran. Meidän kaikkien avuttomuudelle rakkaudennälän edessä." Rosa Meriläinen

"Tärkeintä esityksessä ovat näyttelijät. Jokainen näyttelijä hehkuu." Maria Säkö, HS 28.9.
"Syvimmäksi kasvaa Kouvolan Teatterin Hannele Laaksosen työ." Päivi Taussi, Kymen Sanomat 22.9.

Viimeiset näytökset Kuovolassa la 26.1. klo 13 & 18.  Näyttelijä Hannele Laaksonen jää eläkkeelle tämän tuotannon jälkeen!

(To 17.1. klo 19 näytös on peruttu)

suomi
Kritiikit: 

"Oli aivan huikeaa. Elämys. Kiitos. Ne tanssikohtaukset eivät olleet tästä maailmasta." Yleisökommentti

"Oli mukava ilta Maria Jotunin ihmistä lempeästi ja vain pikkuisen pirullisesti ymmärtävän ja humoristisen tekstin äärellä. Kiitos tästä elämyksestä." Yleisökommentti

"(...) älykkäässä ja sydämellisessä otteessa farssista tulee nautintoa alusta loppuun." HS 28.9.

Ohjaus, sovitus ja lavastus: Mikko Roiha/ Vapaa Teatteri
Pukusuunnittelu: Taina Sivonen
Äänisuunnittelu ja graafinen suunnittelu: Moe Mustafa
Rooleissa: Paavo Honkimäki (Teatteri Eurooppa Neljä/Jyväskylän kaupunginteatteri), Hannele Laaksonen (Kouvolan Teatteri), Anne Niilola (Kotkan Kaupunginteatteri), Ulla Reinikainen (Turun Kaupunginteatteri) ja Maija Siljander (Riihimäen Teatteri/Tanssiteatteri Minimi).

Katso lisää

Miehen kylkiluu -komedian tiimi tervehtii! Ohessa näyttelijä Hannele Laaksosen kuulumisia.