Draama[klubi]: Sankari

Draama[klubi]: Sankari

Sankari – ja kuinka sellaiseksi tullaan. Historiaa ja nykypäivää yhdistävä teos.

Draama[klubi]: Sankari

Neljä nykyajan nuorta juhlii nuoren miehen viimeistä iltaa ennen armeijan harmaisiin astumista. Ilta nostaa esiin kysymyksiä elämän tärkeistä valinnan hetkistä. Rinnakkaistarinassa seurataan Suomen historian kuuluisimman pasifistin, sisällissodan sotavankileirit kokeneen ja puolustusministeriksikin päätyneen suuren puhujan Yrjö Kallisen vaiheita.  - Ihminen on valintojen edessä yhä hämmästyttävän samankaltainen kuin 100 vuotta sitten.

Sankari on tarina valinnoista, armeijasta, väkivallattomuudesta, kapinasta, nykyisistä ja entisistä nuorista. Suomen itsenäisyyden historiaa ja nykypäivää yhdistelevä teos etsii sankaruuden syvintä olemusta. Esitys on sekä ajatuksia herättävä että humoristisen viihdyttävä. Taustalla on tämän päivän nuorten näkemyksiä armeijasta, miehenä olemisesta ja väkivallasta. Rooleissa nähdään Hannele Laaksonen ja Raimo Räty sekä nuoret harrastajanäyttelijät Nicolas Frimodigt ja Hanna Hasu.

Uutta kotimaista lukudraamana

Uusi kotimainen, Jonni Pantzarin kirjoittama näytelmä esitetään lukudraamana. Muutaman harjoituskerran jälkeen näyttelijät astuvat yleisön eteen ja yhteinen elämys voi alkaa. Näyttelijät lukevat tekstin käsikirjoituksesta, mutta mukana on kokemusta syventäviä teatterillisia elementtejä. Yleisölle lukudraama tarjoaa uudenlaisen, tuoreen yhteyden teatterin ja näyttelijäntyön taikaan. 

Teos on osa valtakunnallista Uuden Näytelmän Ohjelmaa (UNO) ja sen ohjaa dramaturgi Elina Snicker.

VAIN ke 28.11. klo 19 [klubi]lla. Esityksen jälkeen on mahdollista keskustella teoksesta ohjaajan ja näyttelijöiden kanssa.

Istahda pöytään ja nauti esityksestä, Kouvolan Teatterin [klubi]lla.
 

suomi

Katso lisää