Kouluille

Kouluille

Teatterikasvatus, varainhankinta ja TET

Teatterikasvatus

Teatterikasvatus tarjoaa välineitä esityksen katsomiseen ja omiin tulkintoihin. Yhtälailla se perehdyttää esityksen taustoihin ja aihepiiriin.

Ohjelmistossamme on kausittain näytelmiä, jotka voivat tukea peruskoulun ja lukion äidinkielen, historian, ilmaisutaidon tai musiikin opiskelua. Ammatillisessa koulutuksessa teatterikasvatussisältöä voi hyödyntää joko kaikille yhteisissä tai suuntautumisvaihtoehtojen mukaisissa opinnoissa. Autamme mielellämme kouluja sopivan näytelmän valitsemisessa! Kysy lisää koululaisryhmien etuhinnoista.

Teatterikasvatukseen liittyvät aineistot sekä saatavuus vaihtelevat kausittain.

Varainhankinta teatterilippuja myymällä

Leirikoulu tai luokkaretki tähtäimessä? Myy lippuja lastennäytelmään ja kartuta luokan retkikassaa helposti ja tuottoisasti. Moni koulu on ottanut lippuja myyntiin, ja kokemukset ovat olleet hyviä.

"Olemme keränneet varoja leirikoulua varten myymällä teatterilippuja jo useana vuonna. Parasta on ollut, että olemme menneet mahdollisimman isolla porukalla yhdessä teatteriin, maksaneet lipuista normaalin hinnan, ja tämä on kartuttanut samalla luokkamme tiliä! Vanhemmat ovat suhtautuneet lippujen myyntiin positiivisesti ja saaneet niitä hyvin kaupaksi. Monella on jo ns. vakioasiakkaat. Yhteistyö teatterin kanssa on ollut helppoa ja vaivatonta. Riskiä lipunmyynnissä ei ole ollut, koska olemme saaneet joustavasti palauttaa myymättömät liput ja kaikki on sovittu hyvissä ajoin." (Varainhankintaa tehnyt alakoulu)

Lisätiedot: Anne Jokivirta, p. 045 899 7775

TET-jaksot

Otamme vuosittain syksyllä muutaman koululaisen työelämän tutustumisjaksolle teatteriin. Tiedustelut ja hakemukset sähköpostitse: anne.jokivirta(at)kouvolanteatteri.fi.

Kerrothan hakemuksessa:
- kuka olet ja yhteystietosi
- missä koulussa ja luokalla olet
- miksi olet kiinnostunut harjoittelusta juuri teatterissa
- mikä työ teatterissa kiinnostaa eniten
- aiempi teatterikokemus ja harrastuksesi