Blogit

Näyttelijän näkökulmasta -blogi, osa 4

Ruokarouvan tytär -musiikkinäytelmän harjoitusviikon tunnelmia näyttelijä Emma-Sofia Hautalan näkökulmasta.

Sanoista tekoihin - näyttelijä tekstin äärellä

- "Mutta anteeksi nyt vain," hän protestoi, "mitä sitten jää näyttelijän tehtäväksi, jos muut luovat kaiken? Jotain pikkujuttuja?"
- "Onko se, että uskoo toisen luomaan fiktioon ja alkaa elää sitä vilpittömästi, sinun mielestäsi pikkujuttu? Tiedätkö, että vieraan teeman pohjalta luominen on monesti paljon vaikeampaa kuin keksiä itse? - Me luomme uudestaan näytelmäkirjailijoiden teoksia, me avaamme niissä sen, mikä kätkeytyy sanojen taakse."  
Konstantin Stanislavski (Näyttelijän työ, 1936)

Näyttelijän näkökulmasta -blogi, osa 2

Ajatuksia Ruokarouvan tyttären ensimmäisestä treeniviikosta näyttelijän näkökulmasta.

Keskeneräisyyden ylistys!

Huom! Teksti saattaa sisältää paljastuksia epätäydellisestä näyttelijästä ja hänen roolihenkilöstään!

Hahmottelimme viime viikolla näytelmää kronologisesti ohjaajan johdolla, ja ohessa harjoittelimme musiikkia. Esitän näytelmässä siis parikymppistä Kirsti Erikssonia, joka etsii omaa suuntaansa unelmien ja odotusten seasta.

Näyttelijän näkökulmasta -blogi, osa 1

Näyttelijä Emma-Sofia Hautalan mietelmiä Ruokarouvan tytär -musiikkinäytelmän harjoitusvaiheesta.

Olemassaolemattoman äärellä

Esirippu sivuun! Roolitöiden salat julki! Teatteri on hirmuisen hieno mielikuvituksen, luovuuden ja monenlaisen ammattitaidon tyyssija. Se on myös yksi vanhimmista taiteenlajeista ja kärsii välillä hieman pölyisestä maineesta. Teatteri ja näyttelijä ammattina ovat aikamoinen mysteeri, eikä syyttä! Menemmehän me kaksi kertaa päivässä mustaan ikkunattomaan laatikkoon luomaan vielä olemassaolemattomia maailmoita - näin kärjistetysti sanottuna. Haluan raottaa blogissani sitä raskasta, samettista esirippua, ja kertoa teatterityöstä omasta, näyttelijän näkökulmastani.