Uusi kummiluokka on valittu

Uusi kummiluokka on valittu

Kauden 2017–18 kummiluokka on Sarkolan koulun 4A (kuvassa aiemman luokan taidetta).

Kummiluokkatoiminta

Kummiluokaksi näytäntökaudelle 2017–18 haki yksitoista alakoululuokkaa eri puolilta Kouvolaa. Hakeminen tapahtui vapaamuotoisella kilpailutyöllä, jonka avulla luokka esitteli jäsenensä ja innostuksensa teatteria kohtaan. Korkeatasoisten piirros- ja askartelutöiden joukosta kummiluokaksi valittiin Sarkolan koulun 4A-luokka Kouvolasta. Kiitos kaikille hakijoille!

Yhteistyö käynnistyy marraskuussa ja jatkuu kevään loppuun saakka.

Kummitoiminnan tavoitteet ja sisältö

Kummitoiminnan tavoitteena on lisätä valitun koululaisryhmän teatteri- ja kulttuuritietoutta ja tutustuttaa lapset teatterin kulissien takaiseen työskentelyyn.

Kummiluokka tekee vierailuja teatterille ja tutustuu teatterin eri ammatteihin. Lisäksi teatterilaiset vierailevat kummiluokan luona eri aihein. Keskeisenä sisältönä on huhtikuussa 2018 ensi-iltansa saava Timo Parvelan Maukka, Väykkä ja suuri seikkailu -lastennäytelmä ja siihen liittyvät aiheet.

Taustatietoa

Teatterin kummiluokkatoiminta käynnistyi syksyllä 2015. Kummiluokaksi voivat vuosittain hakea kaikki Kouvolan alakoulujen 3. tai 4. luokat. Ensimmäisenä vuonna oli yksi kummiluokka ja viime kaudella Suomen itsenäisyyden juhlavuoden kunniaksi kolme kummiluokkaa. Silloin toimintaa laajennettiin myös ikäihmisiin 100 vuotta lapsuutta -yleisötyöprojektin myötä.

Kummitoiminnan sisältö on luokalle maksutonta.