Miehen kylkiluu -kiertueen ensi-illat

Miehen kylkiluu -kiertueen ensi-illat

Komedia rakkaudennälästä. Odotettu 8 teatterin valtakunnallinen yhteistuotanto saa pian monta ensi-iltaa!

Miehen kylkiluu

Rakkautta ja intohimoja pienellä paikkakunnalla. Miehen kylkiluu on komedia ihmisistä, jotka kaipaavat olla sydän sulana, luonto hellänä ja rinta niin lämpimänä, jotta sen päällä vaikka nauriin paistaisi. Kukin etsii rakkautta ja paikkaansa oman armaan käsivarsilla. Hetki lyö.

Vaikka rakkaus ottaa yllättäviäkin muotoja, kuuluu se kaikille – niin Ellille ja hänen armaalleen, kuin palvelusväkeen kuuluville Amalialle, Miinalle, Lukassonille ja Topiaksellekin.

Maria Jotunin klassikkoteksti kuuluu Suomen rakastetuimpiin ja esitetyimpiin näytelmiin. Mikko Roihan ohjaus luo lämpimän katseen näytelmän henkilöihin. Nyt tuoksuvat kypsät omenat, ja rakkaus, joka ihanasti polttaa. 

Kiitetyn yhteistyön toinen hedelmä

Miehen kylkiluu on kahdeksan teatterin yhteistyön toinen hedelmä. Yhteistyön käynnisti Roihan ohjaama, kriitikoiden ja yleisön ylistämä Pesärikko (2017-2018). Berliinissä harjoiteltava Miehen kylkiluu saa ensi-iltansa vuorotellen kussakin yhteistyöteatterissa kaudella 2018-19.

Katso näytösajat & osta liput:

Berliini 7.9.2018
Kouvolan Teatteri 14.9. alk. >>
Kotkan Kaupunginteatteri 20.9. alk. >>
Riihimäen Teatteri 27.9. alk. >>
Kuopio, Tanssiteatteri Minimi 30.11. alk. >>
Jyväskylän kaupunginteatteri, Teatteri Eurooppa Neljä 30.1.2019 alk. (myynti alkaa myöhemmin)
Turun Kaupunginteatteri 5.2.2019 alk. (myynti alkaa myöhemmin)

Työryhmä:

Ohjaus, sovitus ja lavastus: Mikko Roiha/ Vapaa Teatteri
Pukusuunnittelu: Taina Sivonen
Äänisuunnittelu ja graafinen suunnittelu: Moe Mustafa
Rooleissa: Paavo Honkimäki (Teatteri Eurooppa Neljä/Jyväskylän kaupunginteatteri), Hannele Laaksonen (Kouvolan Teatteri), Anne Niilola (Kotkan Kaupunginteatteri), Ulla Reinikainen (Turun Kaupunginteatteri) ja Maija Siljander (Riihimäen Teatteri/Tanssiteatteri Minimi).