Miehen kylkiluu jatkaa kiertuetta

Miehen kylkiluu jatkaa kiertuetta

Komedia rakkaudennälästä, 8 teatterin valtakunnallinen yhteistyö kiertueella!

Miehen kylkiluu

"(...) klassikkonäytelmästä syntyi kahdeksan teatterin yhteistyöllä viiden tähden farssi." Maria Säkö, HS 28.9. 

"Puhdasta nerokkuutta jälleen kerran Mikko Roiha! Käytiin katsomassa Miehen kylkiluu, enkä meinaa saada naurua katki. (...)  Roiha on jälleen kerran saanut kokoon useasta teatterista uskomattoman taitavan näyttelijäporukan."  Rosa Meriläinen

Rakkautta ja intohimoja pienellä paikkakunnalla

Miehen kylkiluu on komedia ihmisistä, jotka kaipaavat olla sydän sulana, luonto hellänä ja rinta niin lämpimänä, jotta sen päällä vaikka nauriin paistaisi. Kukin etsii rakkautta ja paikkaansa oman armaan käsivarsilla. Hetki lyö.

Vaikka rakkaus ottaa yllättäviäkin muotoja, kuuluu se kaikille – niin Ellille ja hänen armaalleen, kuin palvelusväkeen kuuluville Amalialle, Miinalle, Lukassonille ja Topiaksellekin.

Maria Jotunin klassikkoteksti kuuluu Suomen rakastetuimpiin ja esitetyimpiin näytelmiin. Mikko Roihan ohjaus luo lämpimän ja ihan pikkuisen pirullisen katseen näytelmän henkilöihin. Nyt tuoksuvat kypsät omenat, ja rakkaus, joka ihanasti polttaa. 

"Visuaalisesti herkullinen, taitavasti rytmitetty, hilpeitä tanssimuuveja ja koomisia kompositioita rönsyilevä teos. (...) Tärkeintä esityksessä ovat näyttelijät. Jokainen näyttelijä hehkuu." Maria Säkö, HS 28.9.
 

Katso näytösajat & osta liput:

Berliini 7.9.2018
Kouvolan Teatteri 14.9. alk. >>
Kotkan Kaupunginteatteri 20.9. alk. >>
Riihimäen Teatteri 27.9. alk. >>
Kuopio, Tanssiteatteri Minimi 30.11. alk. >>
Jyväskylän kaupunginteatteri, Teatteri Eurooppa Neljä 30.1.2019 alk.>>
Turun Kaupunginteatteri 5.2.2019 alk. >> 

Kiitetyn yhteistyön toinen hedelmä

Miehen kylkiluu on kahdeksan teatterin yhteistyön toinen hedelmä. Yhteistyön käynnisti Roihan ohjaama, kriitikoiden ja yleisön ylistämä Pesärikko (2017-2018). Berliinissä harjoiteltava Miehen kylkiluu saa ensi-iltansa vuorotellen kussakin yhteistyöteatterissa kaudella 2018-19.

Työryhmä:

Ohjaus, sovitus ja lavastus: Mikko Roiha/ Vapaa Teatteri
Pukusuunnittelu: Taina Sivonen
Äänisuunnittelu ja graafinen suunnittelu: Moe Mustafa
Rooleissa: Paavo Honkimäki (Teatteri Eurooppa Neljä/Jyväskylän kaupunginteatteri), Maija Siljander (Riihimäen Teatteri/Tanssiteatteri Minimi), Hannele Laaksonen (Kouvolan Teatteri), Anne Niilola (Kotkan Kaupunginteatteri) ja Ulla Reinikainen (Turun Kaupunginteatteri).